Naš Osijek i Tiha aukcija slika

Godina 2017. protekla Dravom, na obalama Osijeka ostavila je svoj trag.

Želja da svjedočimo o onome proteklom, a lijepom i uspješnom što ostavlja trag u sadašnjosti, ujedno stvarajući temelj kojim ćemo radom, uspjesima i razvojem nastaviti graditi i cijelu 2018. godinu Gradonačelnik Grada Osijeka organizira druženje i ugodnu večer u petak, 19. siječnja 2018. godine u Muzeju okusa, mjestu gdje je potpisana povelja kojom se 1809. Osijek proglašava „Slobodnim kraljevskim gradom“. Ovom prigodom prisjetit ćemo se uspjeha koji su obilježili proteklu godinu te progovoriti o smjeru kojim namjeravamo otvoriti novi put.

Naglasak će biti na gospodarstvu, na promjenama koje činimo i namjeravamo intenzivirati kako bi osigurali bolju zaposlenost i kvalitetu kao odrednicu rasta gospodarstva, riječi su gradonačelnika Ivana Vrkića.

Poveznica gospodarstva i obrazovanja bit će predstavljena kroz akciju Zaklade Srce grada Osijeka koja će putem tihe aukcije svim uzvanicima ponuditi mogućnost otkupa slika osječkih članova LIKAR-a. Ova aukcija posebna je i po tome što sudionici koji najvećom ponudom nisu izlicitirali sliku, predloženi iznos ipak mogu donirati Zakladi čija sredstva su, podsjetimo, namijenjena stipendiranju mladih Osječana koji žele nastaviti visoko obrazovanje, no za to nemaju financijskih mogućnosti. Katalog slika ponuđenih na aukciji možete pregledati ovdje!

Naša inicijativa ide dalje jer želimo da stipendisti dobiju „prijatelja“ koji bi ih pratio tijekom studija, savjetovao i usmjeravao u stručnom, znanstvenom i praktičnom radu te im naposljetku pomogao pokrenuti vlastiti posao ili im ponudio zaposlenje.

S nama će u petak biti i osječki poduzetnici, kojima posebno želimo zahvaliti jer su već sada nositelji razvoja i zaposlenosti u našem gradu, ali i filantropske aktivnosti. 

Također, pridružit će nam se i mladi ljudi – sportaši, umjetnici, znanstvenici, čiji su izuzetni uspjesi obilježili prošlu godinu i koji svojim rezultatima pokazuju put našoj zajednici i društvu u cjelini. U njihovo ime, pjesmom i glazbom govorit će Mia Dimšić, naša nova zvijezda na hrvatskom glazbenom nebu.

Revijalni ton ovom druženju dat će osječki glazbenici, a da sva osjetila uživaju pobrinut će se vrhunski kuhari i somelier Muzeja okusa.

Uzvanici će svojim dolaskom na ovaj događaj osnažiti širenje naše pozitivne energije i na svoj način doprinijeti Osijeku kakvog svi želimo.

Hvala svima.